Kezdőknek

Ha ez az első Joomla! telepítésünk, akkor jó helyen járunk, a Joomla! segít a telepítésben és a gyors, könnyű futtatásban.

Jelentkezzünk be az adminisztrációs felületre a telepítéskor létrehozott adminisztrátori felhasználónévvel és jelszóval.

Tallózzuk át a cikkeket és más tartalmi elemeket, hogy minél többet megérthessünk a Joomla! működésével kapcsolatban. Ha ezzel elkészültünk, törölhetjük a példaadatokat. Valószínűleg szeretnénk felkeresni a kezdőknek szánt területet a Joomla dokumentációban és a támogató fórumokban.

Esetleg feliratkozhatunk a Joomla Biztonság és a Bejelentések levelező listákra. További inspirációért meglátogathatjuk a Joomla Esettanulmányokat, ahol a Joomla-t használók beszámolnak tapasztalataikról.

Már az alap Joomla! telepítéssel is létrehozhatunk jó és nagy webhelyet, de ha bővíteni szeretnénk a Joomla! tudását, akkor látogassunk el a Joomla! Bővítménytárba (Extensions Directory), ahol bővítmények ezreit találjuk. Nem tudjuk, hogy mire van szükségünk? Kereshetünk Joomla! szakértőt a Joomla! Erőforrástárban (Resources Directory).

Még többet szeretnénk tudni a Joomla!-ról? Vegyünk részt egy a Joomla! Day rendezvényen vagy más eseményen, esetleg csatlakozzunk valamely helyi Joomla! felhasználói csoporthoz. Ha nincs ilyen, szervezzünk mi magunk ilyet!