Fejlődőknek

Aki használta a Joomla! 1.5 verziót, láthatja, hogy az 1.6 nagyon hasonló. Vannak új sablonok és továbbfejlesztett felhasználói felületek, de a legtöbb funkció ugyanaz. A legnagyobb változás a továbbfejlesztett hozzáférés vezérlés (ACL) és az egymásba ágyazott kategóriák.

Az új Felhasználó kezelő a webhely elérését vezérli. A hozzáférési csoportokat hagyhatjuk úgy, ahogy az a Joomla 1.6 verzióval érkezik, de tehetjük összetettebbé is. További információk találunk a hozzáférés vezérléséről a Joomla! dokumentációs webhelyen.

A Joomla 1.5 és 1.0 verzióban a tartalom szekciókba és kategóriákba volt szervezve. A 1.6 verzióban a szekciók eltűntek és kategóriákat hozhatunk létre kategóriákon belül tetszőleges mélységig. A példaadatok sok példát mutatnak be az egymásbaágyazott kategóriák használatáról.

A jobb használhatóság és a rugalmasság kedvéért minden elrendezést átterveztek. Ha szeretnénk megtartani a 1.5 verzió elrendezéseit, akkor azokat a MilkyWay sablon html könyvtárában találjuk. Ezeket egyszerűen át kell másolni a sablonunk html könyvtárába.

A telepítő továbbfejlesztésének köszönhetően a webhely és a bővítményekt frissítése könnyebb, mint valaha.