Beépülők

Beépülő képA beépülők kisebb feladatok elvégzésére szakosodott bővítmények, amelyek kiterjesztik a Joomla! keretrendszerét. Egyesek valamelyik bővítményhez kapcsolódnak, mások - például a szövegszerkesztők - a teljes Joomla!-n belül használhatók. A kezdő felhasználók megelégedhetnek a Joomla!-val együtt érkező beépülőkkel. Súgó

Gyorsikonok

A Gyorsikon beépülőcsoport értesítést adnak, ha új Joomla! vagy más bővítmények részére frissítés áll rendelkezésre és azokat alkalmazni ajánlatos. Ezek az értesítések az adminisztrációs vezérlőpulton jelennek meg, ez a vezérlőpult az adminisztrátori felületre bejelentkezéskor látható,

Alapértelmezésként bekapcsolva:

  • Gyorsikon - Joomla! bővítmények frissítéséről értesítés súgó.
  • Gyorsikon - Joomla! frissítéséről értesítés súgó

Keresés

A kereső komponens beépülőket használ a Joomla! webhely egyes részeiben a kereséshez. Ezt tetszés szerint be- és kikapcsolahtók igény és működési sebesség szeint. Sok külső fejlesztésű komponenshez külön kereső beépülő is tartozik .

Alapértelmezetten bekapcsolva:

Captcha

A Captcha beépülők feladata a spamek elleni védelem olyan űrlapokon mint a regisztráció, a kapcsolat vagy a bejelentkezés. A Joomla tartalmazza a Captcha beépülőt, amely a ReCaptcha® szolgáltatást használja, de telepíthetők más Captcha rendszereket felhasználó beépülők is.

Alapértelmezésként bekapcsolva:

Megjegyzés: A ReCaptcha a Google Inc. védjegye és a Joomla projekttől független. A beépülő használatához regisztráció és a használati feltételek elfpgadása szükséges a Recaptcha.net webhelyen. Teljes útmutató érhető el, ha szerkesztjük a ReCaptcha beépülőt a Beépülő-kezelőben.

Rendszer

A rendszerbeépülők minden betöltődő webhelyoldalon működnek. Olyan dolgokat vezérelnek mint az URL-k, a "megjegyzi" vezérlőelem ellenőrzése a bejelentkező modulban, és a gyosítótár bekapcsolt állapotának ellenőrzése. Az 1.6 verzióban újdonság az átirányító beépülő, amely az átirányító komponens segítségével támogatást ad az URL-k változásainak kezelésében.

Alapértelmezésként bekapcsolva:

Alapértelmezetten kikapcsolva:

Hitelesítés

A hitelesítő beépülők akkor működnek, amikor a felhasználó bejelentkezik a webes vagy az adminisztrációs felületre. A Joomla! hitelesítése az alapértelmezett művelet, de engedélyezhető a Gmail, LDAP vagy OpenID hitelesítés is. Más rendszerekre is lehet beépülőt telepíteni. Egy példa segítségével lehet új hitelesítő beépülőt létrehozni.

Alapértelmezésként bekapcsolva:

Alapértelmezésként kikapcsolva:

Felhasználó

Alapértelmezetten bekapcsolva:

Alapértelmezetten kikapcsolva:

Két új, de kikapcsolt állapotban levő belpülő van az 1.6 verzióban.

  • Kapcsolat készítő Súgó
    Linkelt kapcsolatelemet hoz létre inden új felhasználóhoz.
  • Profil Súgó
    Ez a példa profil beépülő lehetővé teszi a felhasználó regisztrációban és a profilmegjelenítőben kiegészítő mezők felvételét. Ez csak példa bővítménytípus a készítendő profilhoz..

Szövegszerkesztők

A szövegszerkesztők a tartalom szerkesztésénél működnek. A legtöbb helyen a TinyMCE az alapértelmezett, de a CodeMirror is használható a sablonkezelőben. A Nincs szövegszerkesztő beállítás egy szöveges beviteli mező HTML tartalomhoz.

Alapértelmezetten bekapcsolva:

Alapértelmezetten kikapcsolva:

  • Nincs